Solvay Pharmaceuticals

Nadat Theater in Bedrijf in 1990 tot 1993 verschillende trajecten Presenteren voor dit bedrijf had uitgevoerd kwamen er nieuwe opdrachten. Bij voorbeeld: De Business Unit Influenza van Solvay Pharmaceuticals is in 2008 een zelfstandig bedrijf geworden. Dit bedrijf maakt griepvirussen uit (kippen) ei-kweken. Een revolutionair product! Zowel het antigriepvirus voor mensen als de vogelgriep variaties zijn zeer succesvol. Wereldwijd staat het product volop in de schijnwerpers en er is alle reden om trots te zijn. Leiding en medewerkers zullen moeten gaan werken aan het opbouwen van een nieuwe identiteit. Een aantal medewerkers voelen zich hierdoor onzeker.  De verschillende afdelingen kijken met elkaar naar de toekomst en zullen op een positieve manier uitspreken hoe zij die gaan vormgeven. Er zijn cultuurverschillen.

Vaak zijn de medewerkers van een afdeling eerder geneigd te kijken naar de verschillen met andere afdelingen en benadrukken zij de belangentegenstellingen. Het nieuwe bedrijf heeft behoefte aan medewerkers die een krachtige uitstraling hebben, die er in slagen kansen te benutten en laten merken dat ze hart voor de zaak hebben. Ze zijn trots op het product en op hun bedrijf en dragen dat ook uit naar hun klanten, intern of extern en naar hun collega’s.

Als werkvorm kiest het bedrijf voor het aanbieden van een serie workshops: cabaret, zingen, een reclamespot maken, interviews filmen, voorbereiden van een talkshow…

Spelregels:
We zijn met elkaar verantwoordelijk voor het resultaat.
Het eindresultaat moet een spannende show zijn. Moet inhoudelijk het nieuwe bedrijf goed neerzetten. Ook voor een buitenstaander.

Iedere subgroep krijgt veel speelruimte, maar de deelnemers moeten zorgen dat hun onderdeel past in het geheel en bijdraagt tot het eindresultaat. Dat betekent bij voorbeeld dat er grenzen zijn in tijd en plaats. Dat de onderdelen op elkaar moeten aansluiten.
Iedere groep gebruikt andere middelen, hoe meer variatie hoe beter.
Wat moet je communiceren tijdens het proces? Wat houd je achter om de spanning aan het eind vast te houden? Wat moet je weten over de andere onderdelen om zelf iets goeds te maken?Bekijk de volledige lijst met referenties »